FAQ - Gulve

Man kan rense af med 5% oxalsyre.

NMP er en forkortelse for N-methylpyrrolidon, som er et organisk opløsningsmiddel. EU har anbefalet, at NMP ændres til klasse T, kategori 2, fordi det kan skade et ufødt barn. NMP absorberes gennem huden, når lakken er våd.
Trip Trap Woodcare har derfor besluttet at lave bl.a. Trip Trap Gulvlak efter EU's NMP krav.

På forsiden kan du finde feltet "Find forhandler". Her kan man ved at indtaste postnummer se hvilke butikker, der forhandler vores produkter.

Du har også mulighed for at købe vores produkter i webshoppen og få dine varer leveret direkte til din hoveddør eller en pakkeshop i nærheden.
shop.triptrapwoodcare.dk
Flere af vores forhandlere sælger også vores produkter på nettet, f.eks.www.wocashop.de (sender til hele verden)www.gulvmidler.dk , www.silvan.dkwww.malet.dk, www.gulvgrossisten.dk , www.linolie123.dk , www.webmaling.dk , www.byggecity.dk

Nej. Trip Trap Trærens har flere formål. Dels sørger den for, at gulvet er rent og fedtfri. Desuden sørger den for at åbne træet, så det kan tage godt imod, samt giver gulvet den rigtige overfladespænding, så lak eller lakpleje flyder pænt ud. Den er desuden rigtig god at have stående i køkkenskabet til pletrensning på trægulve.

Hvis man har problemer med vandpletter på et olieret egetræsgulv, er det ligeledes godt at vaske grundigt af i Trærens. Det neutraliserer nemlig den garvesyre, som er øverst i træet. Når man så efterfølgende genolierer, vil man opleve, at gulvet nu er meget mere vandresistent. (Bemærk, at dette primært gælder eg)

Nej. Oliesæben består delvis af en olieemulsion, som i sig selv er mælket. Det er ikke noget, man kan se, når det bliver brugt. Det er rigtigt, at man næsten ikke kan se forskel på hvid og natur, så længe det står i dunken.

Ja. Ved nogle træsorter som f.eks. eg, hvor man gerne vil have det så lyst som muligt, anbefales dog at fortsætte med natursæbe hvid, da olien i oliesæben vil kunne befugte træet, og dermed vil det virke mørkere end med natursæbe.

Trip Trap Pletfjerner er rigtig god til at fjerne pletter. Gentag evt. behandlingen til pletten er væk. Husk altid at efterbehandle med Trip Trap Natursæbe, Trip Trap Plejeolie eller Trip Trap plejepasta.

Det kan man godt, men hvis overfladen skal kunne vaskes eller være mere slidstærk, anbefales at overlakere med Trip Trap interiør klar eller en vandbaseret gulvlak. Valget af efterfølgende lak afhænger af, hvad det skal holde til. Er det et lille sofabord, der står i hjørnet, kan man bruge Interiør. En gulvlak er mere slidstærk. Gulvlak giver også flere valgmuligheder med hensyn til glans.

Det kan man godt. Men man skal sørge for at vaske GRUNDIGT med trærens, og skylle med rent vand, så man er sikker på, at overfladen ikke længere er basisk, og dermed kan ødelægge lakken. Herefter skal gulvet være helt tørt.

Prøv altid på et mindre synligt sted først.

Det har sandsynligvis ikke været friskslebet træ. Allerede efter 3 uger begynder træet at danne lignin, som er det der bliver gult. Lud gør ikke gulnet træ lyst, men modner kun træet, så det ikke så hurtigt bliver gult igen. Hvis man giver lud på allerede gulnet træværk, vil det reagere med ligninet og give denne grimme grønne farve.

Du venter... Lud er ikke en lak, men en kemisk behandling af træet. Under processen som tager ca. 6-8 uger kan der forekomme misfarvninger som kan være både gule, orange og endda grønlige. Men det forsvinder af sig selv, og samtidig fremmer man processen, hvis man vasker gulvene jævnligt med Trip Trap WoodCare's Hvide Natursæber.

Begge er velegnede til olierede gulve. De er lige nemme at anvende, og de giver begge gulvet en beskyttelse samtidig med, at man vasker gulvet. Oliesæben giver gulvet en lille smule olie, så der går lidt længere tid, inden man skal behandle med plejeolie igen. Begge findes i en natur og en hvid udgave. Nogle synes, at oliesæben virker ”sjasktynd” i forhold til natursæben, men olien vil trænge ned og beskytte gulvet.

Hvis man har et egetræsgulv, hvor man ønsker det hvide bevaret, anbefaler vi natursæben. Den giver det lyseste resultat, da olien vil give naturlig glød til eg. 

Hvis du lige har olieret dit gulv, eller hvis du vasker gulv flere gange om ugen, bruges natursæbe. Hvis gulvet er godt mættet af olie, vil olieemulsionen ikke kunne trænge ned i træet, og derfor lægge sig på overfladen. Dette ses som en fedtet hinde, så man tydeligt kan se fodspor. (Fjernes nemt ved at vaske en enkelt gang med rent vand eller tynd natursæbeopløsning)

Brug Trip Trap Natursæbe natur eller hvid i den daglige rengøring, og så Oliesæben f.eks. en gang i måneden. Du kan frit skifte mellem natur og hvid alt efter, hvor hvidt gulvet skal være.

Det er meget individuelt.

Sæbebehandlingen er langt den nemmeste at udføre. Man skal vaske gulvet med en kraftig sæbeopløsning nogle gange, men det er ikke sværere end at vaske gulv. Til gengæld er det også den svageste af de tre løsninger m.h.t. smudsafvisning og pletrensning. Hvis man har en børneflok og måske en hund, der løber ud og ind, er det nok ikke den bedste løsning i køkken-alrummet.

Oliebehandling kræver lidt mere arbejde. Er det over 15 m2, anbefales det, at man lejer maskine til at udføre slibning, indarbejdning og polering. Den er til gengæld stærkere med hensyn til slid og smudsafvisning.

Både sæbebehandlede og oliebehandlede gulve kan man reparere uden, at man skal over hele gulvet. Hvis man f.eks. har et gangareal, hvor der bliver gået meget, kan man godt nøjes med at give det areal en ekstra omgang plejeolie. Pletter og ridser kan også repareres, uden man skal slibe hele gulvet af.

Hvis man vil kunne tabe et rødbedeglas og lade det ligge natten over, og være sikker på, at man kan tørre det hele op, er man nødt til at vælge lak. Lak kræver et helt rent gulv, og man er nødt til at give hele gulvet. Det er næsten umuligt at udbedre ridser eller skader, uden at man skal lakere hele gulvet.

Der er sandsynligvis kommet for meget på. Lakplejen skal kun påføres i et helt tyndt lag, som en slags polish. 1 liter rækker til 60 m2.

Hvis resultatet ikke er tilfredsstillende i første omgang, kan gulvet vaskes af med Trip Trap Trærens. Lav en lidt stærkere opløsning end normalt (1:4-5). Lad det evt. ligge 5-10 minutter, gnub med moppe eller klud, og vask det af med rent vand. Nu er det klar til en ny omgang pleje.

Det er en god ide først at vride kluden eller moppen op i koldt vand, så den ikke suger alt lakplejen op. Fordel plejen helt tyndt. Det skal ca. svare til, at man tørrer gulvet over med en opvredet klud.

Først og fremmest er der forskel i tørstoffet. Det vil sige den mængde, der er tilbage, når alt opløsningsmiddel er fordampet. På Trip Trap Trægulvolie og Mesterolie er tørstof ca. 60 %, mens det på High solid mesterolie er ca. 91 %.

Mesterolie og High solid mesterolie er begge specielt udviklet til vores professionelle gulvbehandlere, men kan også sagtens bruges af private. Man skal bare være opmærksom på, at den tørrer hurtigere, så man skal være lidt hurtigere til at polere og tørre efter.

For alle 3 gælder det, at hvis det er over 15 m2, anbefaler vi at bruge maskine.

Hvis det stadig klistrer, kan man opløse det med mineralsk terpentin og en grøn polerpad. En klud vædes med terpentin og trækkes hen over gulvet (Kun et lille areal ad gangen). Herefter poleres med grøn pad med maskinen, til den klæbrige olie er taget af.  

Hvis det er meget, eller hvis det er et mindre areal som f.eks. et bord, kan man evt. starte med at skrabe det værste af med en ziehklinge.

Alternativ kan man lade den tørre helt (Det tager mindst en uge) og derefter slibe det af (Her kan man også starte med en ziehklinge). Efterfølgende er man så nødt til at give Trip Trap plejeolie/Trip Trap Trægulvolie igen – Husk at tørre det overskydende af efter 15- 20 minutter.